Tulevat pentueet

1. pentue siirtyy loppuvuodelle 2016!


Kuvan copyright Kaija Vierimaa
Bumtsi Bum Yankee Doodle Dundee

Kuvan copyright Tytti Enjala
Shegur'n Née Dans La Nuit

silmät: ok (04/2013) / ok (03/2014)
lonkat: A/A, BLUP 112 (71%)
kyynärät: 0/0
polvet: 0/0
sydän: ei sivuääniä
selkä: LTV0, VA0

Luonnetestattu pistein +153 laukausvarma
Kisaa agilityssa MIDI III -luokassa, 1 x AGISERT
Näyttelyistä 1x SA, 7 x ERI, 5 x EH

Säkäkorkeus 38,5cm
Kaikki hampaat ja oikea purenta
Hoidetut (ja rodunomaiset) korvat
Valko- ja bi-tekijäinen

Lähin tunnettu PRA-kantaja 6. polvessa

Om. Kaija Vierimaa

silmät: ok (09/2012) / ok (10/2014)
lonkat: B/B, BLUP 99 (70%)
kyynärät: 0/0
polvet: 0/0
sydän: ei sivuääniä
MyDogDNA-passin terveystuloksia:
   » MDR1 mutaatio kantaja +/-
   » vWD tyyppi III normaali

Näyttelyistä AVO-H

Säkäkorkeus 39cm
Kaikki hampaat ja oikea purenta
Luonnonkorvat
Valkotekijästä ei tietoa, ei bi-tekijää

Lähin tunnettu PRA-kantaja 7. polvessa

Om. Tytti Enjala


Yhdistelmän 8-polven sukutaulu jalostustietokannassa (sukusiitosprosentti 1,29%, sukukatokerroin 0,68)


Isävalintamme Ässä on omistajansa mukaan reipas, ystävällinen ja erittäin kiltti uros. Se on myös oma-aloitteinen kaiken suhteen. Omistajansa mukaan Ässä on erittäin avoin ja ystävällinen sekä vieraita ihmisiä että koiria kohtaan. Ässä on myös erittäin aktiivinen, vilkas ja leikkisä, mutta omistajansa sanoin osaa myös tarpeen tullen rauhoittua. Ässä on tottelevainen, nöyrä ja herkkä joissakin tilanteissa, mutta tarpeen tullen oikea rämäpää. Ässä ei pelkää pauketta (laukaisuvarma luonnetestitulos) eikä ukkosta. Agility on omistajan mukaan ehdoton ykköslaji Ässälle, sillä se on todella nopea ja kuuliainen seuramaan ohjauksia. Ässä on myös kunnostautunut näyttelyissä saaden useamman luokkasijoituksen ja yhden SA:n. Ässältä löytyy oma sivu kasvattajansa kotisivuilta, josta löytyy mm. luonnetestin osa-alueet ja näyttelyarvosteluja!

Coco on Tytti Enjalan omistuksessa, mutta saan ainutlaatuisen tilaisuuden jalostuslainata sitä ja teemme pentueen näin ollen yhteistyössä. Coco on mielestäni erittäin tyypillinen shetlanninlammaskoira luonteeltaan - se antaa vieraiden henkilöiden tutkia ja rapsutella sitä, mutta ei välttämättä ole sen kiinnostuneempi niistä. Se on kontaktinhakuinen ja oma-aloitteinen, jonka kanssa omistajan mukaan on kiva puuhastella. Coco ei ainakaan sisätiloissa uutenavuotena ole osoittanut stressikäyttäytymistä. Coco on hieman kookas, mutta omaan makuuni se on todella kauniisti rakentunut ja erittäin linjakas narttu. Voit lukea Cocon luonteesta enemmän Cocon omalta sivulta! Coco ei vielä ole ehtinyt käydä näyttelyissä, mutta se on nyt ilmoitettu heinäkuun yhteen näyttelyyn. Cocon kanssa ei ole harrasteltu sen kummemmin, mutta Tytti on käynyt sen kanssa perustottelevaisuuskurssin pentuna ja sen jatkokurssin viime keväänä, sekä Cocolle on opetettu myös paljon erilaisia käskyjä.

Yhdistelmän BLUP-indeksin alustava keskiarvo pennuille on 105. Molemmat vanhemmat ovat silmiltään täysin terveitä, eikä edes ylimääräisiä ripsiä löydy. Kummankaan kantajuutta CEA:lle ei kuitenkaan ole testattu, joten mahdollisuus CRD-sairaisiin pentuihin saattaa olla. Mikäli huomioidaan mahdolliset eri geeniparit yhdistelmässä, jää noin 9,1 % mahdollisuus CRD-sairaisiin pentuihin. Kyynärät ja polvet ovat molemmilla vanhemmilla priimaa. Molempien sydämet ovat myöskin kuunneltu terveiksi. Molemmilla on täydet hampaistot ja leikkaavat purennat. Cocolta puuttuu vain selkälausunnot, mutta selkäongelmat eivät ole suuri ongelma rodussamme, eikä Coco ole missään vaiheessa elämäänsä osoittanut merkkejä mahdollisista selkäongelmista. Cocolta on otettu MyDogDNA-passi, josta selvisi MDR1:n eli ivermektiiniyliherkkyyden kantajuus. Genotyypiltään sairaat yksilöt eivät ole erikoisia rodussamme, sekä colliesukuisten rotujen kanssa ollaan oletusarvoisesti varovaisempia lääkeaineiden kanssa. Ässän sisko, Bumtsi Bum Year of the Snake, on tutkittu genotyypiltään terveeksi (+/+) MDR1:n osalta. Vaikka tästä yhdistelmästä ei välttämättä tule kaikista rodunomaisimpia päitä, sen tulee korvaamaan vanhempien luonteet, terveystulokset sekä terveet rakenteet.

Pentue siirtyy loppuvuodelle 2016. Kiitos kaikille tähän mennessä pennusta kiinnostuneille. Ottakaa uudelleen yhteyttä loppuvuonna, mikäli pentu yhä kiinnostaa! Päivitän tänne sivuillekin heti, kun jotain tapahtuu.

Kuvia Ässästä

    » lisää kuvia myös kuvagalleriassani!
Kuvia Cocosta

    » kuvien copyright Tytti Enjala, lisää kuvia Cocon sivulla!
Cocon näyttelyarvostelu Hyvinkäältä 18.7.2015, tuomari Anna Albrigo

"Correct bite. Too long in body proportion and too tall in size. Heavy head. Not feminine. Round eyes. Correct ears. Strong topline. Too high tailset. Correct front and near angulations. Quite correct movement."