Marsula Lotus Blossom

”Blossom”
Syntynyt | Date of birth 28.1.2015

Soopeli narttu | Sable and white female
Säkäkorkeus 36,5 cm | Height 14.4 inches
Kasvattaja | Breeder Margaret Hope Bennett, kennel Marsula, Australia
​Omistaja | Owner Debbie Schofield, kennel Channerswick, Englanti

Ring O’-pentueen emä | Dam of litter Ring O’
A-pentueen emä | Dam of litter A 

 ​Terveystietoja | Health information
Silmät terveet | Eyes unaffected (02/2019, BVA/KC/ISDS Eye Scheme)
Lonkat | Hips A/A (03/2017)
Kyynärät | Elbows 0/0 (03/2017) 
Selkä | Spine LTV0 VA0 SP0 (03/2017) 
Polvet | Patellar luxation 0/0 (03/2017)
Sydän | Heart auscultation ok (03/2017)
Kaikki hampaat | All teeth
Leikkaava purenta | Scissor bite

Genetiikka | Genetics
CEA kantaja | carrier (10/2015)
MDR1 +/+ terve | clear (10/2015)

Hieman Blossomista - A little bit about Blossom

Blossom on maailmanmatkaajatyttöni, joka tuli Suomeen asumaan luokseni maaliskuussa 2017. Muutimmekin jo heti samana vuonna Englantiin asumaan, jossa Blossom sai Shelegian kennelin ensimmäisen pentueen. Blossom syntyi Australiassa kasvattajansa Mrs Bennettin luona viiden pennun pentueeseen, josta se matkasi noin kahdeksan kuukauden iässä veljensä kanssa Englantiin asumaan Sue Walkerin (kennel Tooralie) luokse. Näin Blossomin ensimmäisen kerran Englannissa kun se oli vuoden ja kahden kuukauden ikäinen, ja rakastuin tähän tummaan tyttöön jo silloin! Se on helppo yksilö suuremmassa tai pienemmässä laumassa, se tulee toimeen oikeastaan kenen tahansa kanssa ja nauttii myös olla omissa oloissaan. Kun matkustimme Suomeen, lentokoneella meno oli selkeästi aivan tuttu homma, niin rennosti Blossom sen otti. Ensimmäistä kertaa uudessa kodissaan se kävi paikat nopeasti ja reippaasti läpi, ja tuli sitten katsomaan minua kysyvästi häntä heiluen – ”Noh, tässä olisi hirveä nälkä matkustelun jälkeen, olisiko mahdollista saada annos ruokaa?”. 

Blossom on sisarustensa tapaan hyvin ihmisrakas. Se häntä heiluen haluaisi moikata kaikkia vastaantulijoita, ja ensimmäisessä Suomen näyttelyssään tuomari antoikin Blossomille lisänimen ”ihana pusukone”, kun Blossom ei millään malttanut olla pusuttelematta tuomaria pöydällä seistessään. Blossomin tummasoopeli sisko Cherry, joka valioituikin huhtikuun 2017 lopulla, Au Ch Marsula Cherry Blossom, on omistajansa mukaan myös todellinen ”meet & greet” -tyyppinen tytteli, eli kaikkia pitäisi päästä tervehtimään häntä heiluen. Englannissa asuva tricolour-värinen veli Gb Ch Marsula Shogun JW ShCM on niittänyt itselleen Englannin valiotittelin, Junior Warrant sekä Show Champion of Merit -tittelit, sekä voittanut myös useamman Reserve CC:n. Nikko on myös hyvin iloinen, oikea vieteri välillä – Blossom onkin selkeästi vilkkaampaa veljeään rauhallisempi, mutta tietyllä tavalla tämä tuo mukavaa tasapainoa Blossomiin. Blossomin veli on lonkkakuvattu Englannissa tuloksella 5/5, sekä se on jättänyt jälkeensä upeaa jälkikasvua, jotka ovat voittaneet sekä ryhmävoittoja että osallistumisoikeuksia Cruftsiin (sekä erinomaisia sijoituksia myös sieltä). Blossomilla on myös kaksi muuta sisarusta, tricolour veli Nl Ch Marsula Mikado by Tooralie joka asuu Alankomaissa Dawnville-kennelissä, sekä Australiassa asuva tricolour sisko Marsula Taffeta N Lace, joka harrastaa ja kilpailee tottelevaisuuden parissa. 

Blossomin sukutaulussa on Shelsian Chasin Shadows, joka on sukua Suomeen tuodulle Fi Ch Sunland Secrets N Lies -nimiselle urokselle. Ranger on varmasti tunnettu shelttipiireissä etenkin todella kovasta lonkkien BLUP-indeksistään. Chasin Shadows:in, eli Cassien lonkat ovat Australiassa 1/2 (terveet). Cassien pennun, Crystalin, Sunland Sapphire Blue:n lonkat ovat Australian asteikolla myöskin terveet 3/0. Shelteam Teddybear on lonkkatutkittu Ruotsissa tuloksella B, ja sen isällä CIB Multi Ch Sheldon Space Joker:illa on lonkkaindeksi Suomessa 92. Blossomin emän emän isän Gb Ch Francehill Total Eclipse:n olen nähnyt Englannissa useampaankin kertaan, viimeksi hienossa 14 vuoden iässä, ja Total oli yhä iloinen ihmisrakas itsensä. Blossomin emä Marsula Sweet Adelaide asuu Australiassa viettäen eläkepäiviään. Emän emä Au Ch Tooralie Tickle My Fancy eli Tickle taasen viettää eläkettään Englannissa Suen luona, ja hän on ansainnut arvonimen ”Queen of the Kitchen” suuren ahneutensa vuoksi. Tickle on kuitenkin erittäin rauhallinen ja ihmisrakas vanhus. 

Suomeen luokseni tullessaan Blossom pääsikin opettelemaan, miten eletään kerrostalossa ja kuljetaan julkisilla. Paljoa ei kyllä tarvinnut opettaa, sillä Blossom on niin sopeutuvainen, että se ihan ällistytti minut. Kerrostalossa eläessä se odotti hiljaa kotona kun olin poissa, lenkillä voitiin pääsääntöisesti ohittaa muut koirat kauniisti (ellei vastaantuleva koira aloita hirveää rähinää, tällöin Blossom pyrki häntä pystyssä minun ja rähisevän koiran väliin) ja Blossom on kaikenkaikkiaan hyvin helposti ruoalla palkittavissa (erittäin ahne!). Kun mentiin bussiin ensimmäistä kertaa, Blossom reippaana tuli ovista kanssani yhtä aikaa ja makoili jaloissani bussimatkan ajan täysin hiljaa – sama reaktio oli sen ensimmäisellä junamatkalla kanssani Suomessa. 

En voi koskaan kiittää tarpeeksi Sue Walkeria siitä, että sain käyttää Blossomia jalostukseen. Tulen aina muistelemaan aikoja Blossomin kanssa rakkaudella. Blossom jäi asumaan Englantiin muuttaessani takaisin Suomeen, sillä katsoin sen olevan sille parhaaksi. Blossom voi kuitenkin yhä tänä päivänä erinomaisesti, ja käy välillä pyörähtämässä näyttelykehissä Englannissa. ​

Sukutaulu - Pedigree

Line CHE Family 9

Aus Sup Ch Sunland Suntory
Tricolour

Jap & Aus Sup Ch Kencherry's Union Black Jack
Tricolour
Int & Am & Jap & Can Ch Mikasa's Grandgables Sno'Biz
Blue merle
Jap Ch Kencherry's A Black Lily
Tricolour
Aus Ch Sunland Sapphire Blue
Blue merle
HD 3/0
Aus Ch Tiakina Tilyabluinthface
Blue merle
Shelsian Chasin Shadows
Tricolour
HD 1/2
Marsula Sweet Adelaide
Sable & white

Int & Multi Ch Shelteam Teddybear
Sable & white
HD B
Int & Multi Ch Sheldon Space Joker
Sable & white
Shelteam Savannah
Sable & white
HD A
Aus Ch Tooralie Tickle My Fancy
Tricolour
Gb Ch Francehill Total Eclipse
Tricolour
Viennetta Too'ralie
Sable & white

Sukusiitosprosentti 8:lla polvella 0,00 % – COI with 8 generations
Sukutaulussa 510 sukulaista tiedossa 510:stä – Known relatives (100%)
Sukutaulussa 388 eri yksilöä 510:stä – Different relatives (AVK 0,76)

10 generation COI: 0,107792 % (known relatives 99,9%)
15 generation COI: 3,42586 % (known relatives 97,8%)
20 generation COI: 9,96958 % (known relatives 94,4%)
25 generation COI: 18,0813 % (known relatives 95,9%)
30 generation COI: 18,175 % (known relatives 74,2%)​

Sukusiitosprosenttien laskemiseen käytetty omaa tietokantaa ja ohjelmaa PedPub
​COI’s have been calculated with private pedigree database using PedPub software

Näyttelytulokset - Show results and critiques

Tampere 6.5.2017, kansainvälinen näyttely, Monica Vikner-Stafberg, Ruotsi
”Bra storlek. Ger ett osäkert intryck, feminint huvud med fina ögon. Aningen öppen i skuldran. Bra hals. Fina tassar. Bra i beustomme. Ngt underställd vilket också syns i rörelse. Vacker färg.”
AVO-EH | Open Class Very Good

Lahti 1.5.2017, ryhmänäyttely, tuomari Helin Tenson, Suomi
”Erittäin kaunis tasapainoinen narttu. Kaunis pää ja ilme. Hyvät korvat. Kaunis ylä- ja alalinja. Erinomainen turkki ja häntä. Kauniit maatavoittavat liikkeet.”
AVO-ERI AVK1 SA PN4 | Open Class Excellent 1st CQ Best Bitch 4

Thirsk, Englanti 16.7.2016, Open Show, tuomari Debbie Schofield (kennel Channerswick), Englanti
Open Class 1st, Best Of Breed & Pastoral Group 3

Manchester, Englanti 16.1.2016, Championship Show, tuomari Johnny Andersson (kennel Lundecock’s), Ruotsi
Puppy Bitch 4th

The Scottish Shetland Sheepdog Club, Englanti 8.11.2015, Open Show, tuomari Mrs C Moffat (kennel Kyleca), Englanti
Puppy Bitch 1st

Working & Pastoral Breeds Of Scotland, Englanti 7.11.2015, Championship Show, tuomari Mr D Weller, Englanti
Puppy Bitch 2nd

Canine Fanciers, Australia 30.8.2015, Championship Show, tuomari Ms E Joseph, Australia
Minor Puppy Bitch 2nd

Canine Fanciers, Australia 29.8.2015, Championship Show, tuomari Mr A Bradshaw, Uusi-Seelanti
Minor Puppy Bitch 2nd

Adelaide, Australia 3.7.2015, 11th Sheltie National Conformation Show, tuomari Michael Ewing (kennel Sommerville), Englanti
”Sable & white, nice expression, good length of neck, good angulations for and aft, just too leggy for me at moment plus top size for age.”
Baby Puppy Bitch 4th

Dublin KC, Australia 10.5.2015, Championship Show, tuomari Kay Sneath, Australia
Baby Puppy Bitch 3rd